top of page

WORKSHOPS BLESSUREPREVENTIE

Om meer bewustvorming te creëren rond blessures bij dansers, ontwikkelde ik enkele workshops. Hierin probeer ik op een interactieve manier te informeren en te stimuleren om als danser op een gezonde manier met je lichaam om te gaan. 

Verschillende onderwerpen zoals stretching, anatomie of stabiliteit, kunnen aan bod komen. Scroll voor meer info op deze pagina wat verder naar beneden. Elke workshop wordt op maat voorbereid zodat jouw workshop een specifieke combinatie is van informatie die jouw groep nodig heeft. 

Voor wie? 
Interessant voor zowel lesgevers als uitvoerend dansers, voor zowel de enthousiaste sportieveling als voor de professionele danser (in opleiding).
Maximum aantal: 20 personen.

Waar?
Ter plaatse in de aanvragende dansschool.

Tijdsduur? 
Basis 1u30min - maar aangepast aan de vraag.

Prijs?
Op aanvraag.


Neem gerust contact op voor een vrijblijvende offerte.
Hopelijk tot binnenkort in de danszaal!

 

Workshops: Diensten

Volgende onderwerpen dienen als keuzebasis. Combinaties steeds mogelijk volgens jouw vraag.

MOGELIJKE ONDERWERPEN

ALGEMENE BLESSUREPREVENTIE

In deze workshop wordt een eerste inzicht gegeven in de preventie van blessures bij dansers. Na een korte inleiding, worden verschillende factoren en principes overlopen die een invloed hebben op het risico op het oplopen van een blessure. Deze proberen we zo praktisch mogelijk toe te passen op de situatie zodat je nadien bruikbare tips en adviezen mee naar huis neemt.

ANATOMIE BIJ DANS

Als danser en/of lesgever werken we dag in dag uit met ons lichaam. In deze workshop leer je waaruit dat lichaam specifiek is opgebouwd en hoe die bouwstenen allemaal samen functioneren. We bekijken ook welke gevolgen de structuur van ons lichaam kan hebben op ons bewegen en waar we dus rekening mee kunnen houden in de dansles.

FLEXIBILITEIT EN STRETCHING

Over stretching valt heel wat te vertellen. Het is dan ook een belangrijk onderdeel binnen de danswereld. We gaan in op wat precies gebeurt bij stretching, waarom we dit doen en hoe we dit dan ook best doen. Naast een informatieve workshop, kan ook een volledige les uitvoerend stretchen gegeven worden.

KRACHT EN STABILITEIT

Als dansers worden we vaak uitgedaagd op vlak van stabiliteit. Niet enkel algemeen qua evenwicht, maar ook specifiek de stabiliteit van onze armen, benen en romp. Wat is stabiliteit precies en welke invloed heeft dit op onze bewegingen? Ook kracht speelt een grote rol in je fysieke fitheid. Hoe kan ik dit best gaan trainen als danser? Naast een meer theoretische workshop, kan ook een gerichte praktische les stabiliteit gegeven worden.

EEN DANSBLESSURE... WAT NU?

Wat zijn de meest voorkomende dansblessures en hoe houden we hier nu rekening mee in de dansles? Hoe verloopt dit herstel en hoe kunnen we dit bevorderen. Naast enkele basisprincipes, probeer ik jullie zo veel mogelijk praktisch advies mee te geven die jullie kunnen toepassen in de lessen.

Workshops: Tarieven
bottom of page